Training Voor Empathische Communicatie

Effectieve Communicatie In Veranderingsprocessen

 

Je creëert zo saamhorigheid. Het model maakt inzichtelijk in welke situatie, welke stijl het meest effectief is. Maar met alleen theorie ben je er nog niet. Communicatiegedrag zit ingesleten en het is niet makkelijk om gewoontes af te leren. Door te blijven oefenen met effectiever communiceren maak je nieuwe gewoontes.

 

Bouw Relaties Op Door Effectieve CommunicatieLeer Om Feedback Effectief Te Communiceren

In een situatie die vraagt om duwenergie is het niet effectief om trekenergie in te zetten. En in een situatie die vraagt om de communicatiestijl Stellen bereik je minder snel je doel als je gaat Overreden. Door veel te oefenen ervaar je zelf welke stijl je op welk moment het beste kan inzetten en wat voor jou het beste werkt.

 

Vraag jij je wel eens af waarom iemand zacht of hard praat of waarom de ene persoon rustiger is en de ander aanwezig? Dit heeft te maken met de verschillende communicatie stijlen. Heb je moeite met andere stijlen van communiceren? Dan is het verstandig om te leren wat jouw communicatiestijl is en hoe je moet omgaan met andere stijlen.

 

Professionals en leidinggevenden volgen regelmatig communicatietrainingen waarin ze inzicht krijgen in de verschillende lagen van communicatie. Ze leren van alles over luisteren, samenvatten & doorvragen en open- & gesloten vragen. Vaak leren ze ook technieken om feedback te geven en mensen te beïnvloeden. Aan de basics van communicatie wordt dus afdoende aandacht besteed.

 

Verbeter Je Communicatievaardigheden Voor Meer Impact

 

Training Voor Verbindende Communicatie In RelatiesLeer Omgaan Met Emotionele Communicatie

Eduard vroeg zich dit dus ook af toen hij aanklopte bij mij. Hij is een enthousiaste, jonge leidinggevende in de IT-sector en had een communicatietraining gevolgd, maar bleef klachten krijgen over hoe hij communiceerde. Collega’s en klanten vonden dat hij niet goed luisterde. Hij snapte niet goed waar dat nou aan lag, want: hij kon structuur aanbrengen in gesprekken dacht van tevoren na over het doel kon goed samenvatten en doorvragen.

 

Dat de communicatie moeizaam verliep, kwam dan ook niet door een gebrek aan vaardigheden of technieken, maar door zijn houding. Die maakte dat gesprekken toch als onprettig ervaren werden. Eduard gaf mensen niet het gevoel dat hij écht naar ze luisterde. En dat had weer invloed op de samenwerking met collega’s en klanten.

 

En daar lag precies de uitdaging voor Eduard, en voor velen van ons, want écht luisteren, oprechte aandacht geven, is best lastig. Voor een écht goed gesprek is meer nodig dan kennis van communicatie basistechnieken en deze goed kunnen toepassen. Je houding en de insteek zijn net zo belangrijk: Je eigen referentiekader zet je tijdelijk buiten beeld, zodat je je kunt verdiepen in het referentiekader van de ander.

 

En als je denkt dat je het begrepen hebt, dan check je bij de ander of jouw interpretatie klopt. Je gebruikt je empathisch vermogen om je te verplaatsen in de ander. Dat is volgens Stephen Covey één van de 7 eigenschappen van zeer effectieve mensen. Het maakt inderdaad een enorm verschil als je luistert met als doel om te begrijpen, in plaats van met de intentie om antwoord te geven en je eigen verhaal te vertellen.

 

Communicatietraining Voor Een Positieve Werkomgeving

 

Het kan als een omweg voelen, als je na 5 minuten al weet wat de oplossing is en je moet nog 15 minuten luisteren naar iemands uitleg. Maar doe je dat niet, dan krijg je weerstand. En omgaan met weerstand kost nog veel meer tijd. De ander is in de lead als jij luistert.

 

Natuurlijk wil je wel je doel en de structuur van het gesprek bewaken, dus je moet een beetje balanceren. Goed luisteren houdt echter ook in dat je de ander de ruimte geeft. De ander merkt het als je haast hebt en zal zich daardoor geremd voelen om vrijuit te praten.

 

Dat betekent dus dat je goed moet letten op hoe je je tijd indeelt en soms moet zeggen: “Ik heb Meer informatie nu niet genoeg tijd om hierover te praten. Zullen we een afspraak inplannen?”. Dat vraagt natuurlijk wel een bepaalde mate van assertiviteit en zelfvertrouwen van je. Tijdens het coachingstraject kwamen we erachter waar de schoen wrong bij Eduard: Hij is een snelle denker en enorm oplossingsgericht, daardoor maakt hij (in zijn hoofd) razendsnelle analyses en bedenkt vliegensvlug oplossingen.

 

Leer Om Effectief Te Communiceren Met Klanten

 

Voor gesprekspartners kwamen die oplossingen echter uit de lucht vallen. Mensen voelden zich overvallen en niet gehoord. Dat leidde vervolgens tot irritatie en frustratie, wat een negatieve invloed had op de samenwerking. Eduard is gaan oefenen met eerst goed luisteren, samenvatten en doorvragen en zijn eigen oplossing even parkeren. Pas als hij een compleet beeld had van wat de ander bedoelde en dat samengevat had (en gecheckt had of de ander die samenvatting accepteerde), pas dán kwam hij met zijn eigen kijk op de situatie en zijn oplossing.

 

Leer Effectief Te Communiceren In Elke SituatieOntwikkel Je Communicatieve Vaardigheden Voor Succes

Om ze mee te nemen in zijn analyses, in plaats van direct een pasklare oplossing te geven die ze niet konden plaatsen. Om dit allemaal goed te kunnen doen, moest hij meer tijd en rust nemen voor mensen. En échte aandacht geven. Al binnen enkele weken(!) merkten zijn collega’s dat hij beter naar ze luisterde en de gesprekken met klanten verlopen ook beter.

Relatie-implosie Door Communicatiefalen

Relatieverbrijzeling Door Communicatiefouten

 

Je zegt iets, je partner pikt het op als aanvallend, maar zo bedoelde je het helemaal niet. Of je vraagt je wederhelft vraagt of er iets is en - hoewel je zeker weet dat er iets mis is - krijg je het antwoord 'nee hoor'. Herkenbaar? Dan kan het zijn dat er iets mis is met jullie communicatie.

 

Ook zegt ze: ‘Begrip hebben voor elkaars innerlijke wereld is cruciaal voor een diepe connectie. Ben je niet in staat om goed te communiceren, dan zal je met de tijd uit elkaar groeien’. Wanneer de communicatie stroef verloopt, kan dit dus leiden tot meer conflicten, eenzaamheid, gebrek aan intimiteit en het moeilijker bereiken van gemeenschappelijke doelen.

 

Relatie-implosie Door Communicatiefalen

 

Maar hoe zorg je er dan voor dat jullie elkaar wél begrijpen? Problemen in de communicatie kunnen je relatie behoorlijk in de weg zitten. Het maakt dan niet uit hoe lang je al samen bent, of hoeveel je van elkaar houdt: make-up sex is dan niet altijd genoeg. Als de communicatie-stijl niet op één lijn ligt, kan het gebeuren dat je elkaar niet begrijpt, je je snel aangevallen of ongehoord voelt, of dat jij je zelfs gaat irriteren aan je partner.

 

Iedereen heeft zijn eigen manier van communiceren en daar is helemaal niks mis mee. Toch is het belangrijk dat jullie elkaar begrijpen, jij je kunt inleven in de ander en je moeite doet om samen weer op één lijn te komen. Deze tips kunnen je helpen om je communicatie- skills naar the next level te brengen:Praat vanuit jouw eigen gevoelens en gedachtes.

 

Wees eerlijk over jouw wensen en behoeftes. Alleen zo kan jouw partner je leren begrijpenIn de plaats van moeilijke gesprekken uit de weg gaan, geef aan dat je het gesprek wat ingewikkeld vindt en probeer er samen doorheen te werkenWees je ervan bewust dat je het niet met elkaar eens hoeft te zijn.

 

Zorg ervoor dat je lichaamshouding open en uitnodigend is. Als je met een gesloten lichaamshouding het gesprek ingaat, kan het leiden tot afstand en ongemak.De bovenstaande tips kunnen helpen om de communicatie in jullie relatie te verbeteren. Net als bij veel dingen, is het belangrijk om te blijven oefenen. Geef niet te snel op en houd het een beetje luchtig.

 

Verstoorde Communicatie En Relatievervaging

 

Communicatieruis En RelatieconflictenVerstoorde Communicatie En Relatievervaging

Niet iedereen leert dit op hetzelfde tempo en soms is de ene persoon beter in bepaalde vaardigheden, terwijl de andere persoon weer op andere vlakken beter is. Het belangrijkste is dat jullie samen een team vormen! Bron: Psyned .

 

Bij alledaagse problemen met bijvoorbeeld de kinderen, geld, het huishouden, vrije tijd, familie of seks kom je samen maar moeilijk tot oplossingen of alleen met veel gedoe. Negatieve communicatiepatronen ontstaan door de manier waarop jullie op elkaar reageren, en kunnen behoorlijk hardnekkig zijn. Er zijn een aantal van dat soort patronen te onderscheiden.

 

Misschien herken je jezelf of je partner hier wel in. Als een van de partners niet open en eerlijk is over zijn/haar gevoelens, gedachten en wensen, kan dit leiden tot spanningen en misverstanden. Ook kan het afstand tussen jullie creëren. Wat weer voor andere relatieproblemen zorgt. Wanneer een partner niet goed luistert naar wat de ander zegt, kan dit leiden tot verkeerde interpretaties en miscommunicatie.

 

Mensen hebben verschillende manieren van communiceren. Als de communicatiestijlen van de partners niet op elkaar afgestemd zijn, kan dit leiden tot verwarring en onbegrip. Zo kan jouw partner bijvoorbeeld heel direct zijn maar jij bent zelf juist indirect. Of jij bent assertief maar jouw partner juist passief. Dat kan gaan botsen.

 

Relatie-inzinking Door Communicatieproblemen

 

Sommige mensen vermijden conflicten en praten liever niet over moeilijke onderwerpen. Dit kan leiden tot onderhuidse spanningen die uiteindelijk tot uitbarsting kunnen komen. Beiden partners stellen zich aanvallend op. Zeg jij iets dan ervaart je partner dat als een aanval of kritiek en reageert hij of zij daar fel op.

 

Je komt er samen niet uit. Dit patroon roept veel negatieve emoties op en maakt ruzies pijnlijk. Bij dit patroon doet de ene partner een verzoek aan de andere. Deze reageert hier echter niet (duidelijk) op. Het gevolg is dat de partner die het verzoek heeft verder aandringt. Hierop reageert de ander weer met irritatie of door zich terug te trekken.

 

Relatieverslechtering Door Communicatieobstakels

 

Zo zijn er nog veel meer negatieve communicatiepatronen. Denk aan het steeds leveren van kritiek, oude koeien uit de sloot halen, of emotionele chantage. Het is belangrijk om te beseffen dat de meeste communicatiepatronen ontstaan als gevolg van onbewuste emotionele behoeften en patronen. Bewust worden van deze patronen kan zorgen voor een betere communicatie en meer verbondenheid.

 

Een relatietherapeut kan jullie goed helpen bij het aanleren van nieuwe communicatievaardigheden. Afhankelijk van de problemen die er precies tussen jullie spelen, kan een relatietherapeut jullie helpen om: Zicht te krijgen op negatieve communicatiepatronen in jullie relatie en jullie helpen om deze om te buigen. Naar elkaar te benoemen wat je werkelijk bezighoudt en dwarszit in je relatie, in plaats van boos te worden.

 

Op een open en kalme manier te praten over gevoelige kwesties. Op constructieve wijze negatieve en positieve gevoelens naar elkaar te verwoorden en daar respectvol op te reageren. Compromissen te maken die rekening houden met de behoeftes van jullie beiden.

 

Bron: ‘t Is een cliché slechte communicatie in relatie inmiddels: communicatie is cruciaal in een (romantische) relatie. En hoewel we dat allemaal wel weten, is écht heldere communicatie zo makkelijk nog niet. Toch is het de investering waard, want dit is hoe slechte communicatie je relatie kan verpesten. Volgens relatietherapeute Elizabeth Earnshaw zijn communicatieproblemen de nummer één oorzaak om in relatietherapie te gaan.

 

Communicatie-uitdagingen In Liefdesrelaties

 

Ook wanneer we stil zijn, communiceren we nog steeds non-verbaal door gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal. Daarnaast communiceren we niet alleen door middel van woorden maar ook door intonatie en gedrag (iemand die met de deuren slaat, zegt met zijn gedrag vaak meer dan 1000 woorden). Met andere woorden: . Geen wonder dat koppels die niet bewust kunnen communiceren vaak stuiten op problemen.

 

Relatieverslechtering Door CommunicatieobstakelsGebrekkige Communicatie En Relatieontbinding

Ben je niet in staat om goed te communiceren, dan zal je met de tijd uit elkaar groeien. Daarnaast lezen we dat een gebrek aan communicatie kan leiden tot meer conflicten, eenzaamheid, een gebrek aan intimiteit en het moeilijker bereiken van gemeenschappelijke doelen. Bovendien gaan we de partner automatisch in een negatief daglicht stellen.

 

Ben je bang dat de communicatie binnen jouw relatie niet helemaal goed verloopt? Dit zijn 7 tekenen waaraan je slechte communicatie kan herkennen. Jij en/of je partner reageren vaak defensief. Jij en/of je partner maken vaak passief-agressieve opmerkingen. Jij en/of je partner hebben vaak kritiek op elkaar. Jij en/of je partner veronderstellen vaak te weten wat de ander denkt, zonder dit eerst bij de ander te checken.

 

Relatieverbrijzeling Door Communicatiefouten

 

Relatieverbrijzeling Door CommunicatiefoutenRelatie-implosie Door Slechte Communicatie

Jij en/of je partner gebruiken vaak dezelfde, terugkerende argumenten in ruzies. Jij en/of je partner benoemen enkel feitelijke gebeurtenissen bij een conflict, zonder te focussen op wat voor gevoelens het conflict heeft opgeroepen bij elkaar. Klinkt dit bovenste allemaal net iets te herkenbaar? Je bent niet alleen, veel koppels stuiten zo nu en dan op communicatieproblemen.

 

Heb je simpele tips nodig voor betere communicatieskills? Eerder tipten we onze simpelste en nummer één tip. Ook dit is een handige guide om bewuste communicatie naar een hoger niveau te tillen. Lees ze maar eens door, het kan immers je relatie kosten.

Liefde Uitspreken: Communiceren Met Je Hart

Communiceren Met Hart En Ziel

 

Verwachtingen op elkaar afstemmen in je relatie De verwachtingen waren zo hooggespannen, maar geleidelijk of opeens kun je erachter komen dat je toch uit elkaar bent gegroeid. Je lijkt als partners...

 

Merk je dat de communicatie in jullie relatie stroef verloopt? Het verbeteren van de communicatie kost inspanning, maar het is erg belangrijk. Goede communicatie maakt namelijk elk deel van je relatie beter. Door communicatie kun je je behoeften uitspreken, maar ook onderwerpen aansnijden die jullie relatie (negatief) beïnvloeden. Zo kun je een website hier relatiedip voorkomen.

 

Gelukkig kunnen kleine uitingen al een groot verschil maken. Ruzie maken is goed voor de ontlading, maar praat daarna met elkaar voordat de onenigheid te groot wordt en jullie de controle verliezen. Vraag elke dag aan je partner: Hoe is het? Hoe was je dag? Op deze manier blijven jullie verbonden met elkaar.

 

Vind je het lastig om vragen te stellen? Gebruik deze gespreksvragen! Communiceren draait niet alleen om praten. Het is ook belangrijk dat je actief luistert. Luister naar wat je partner zegt. Pas op dat je niet verdedigend reageert zonder dat je het standpunt van je partner begrijpt. Trek geen eigen conclusies, maar ga uit van wat er daadwerkelijk wordt gezegd.

 

Verbindende Communicatie: Liefde's Taal Leren

 

Vraag: ‘Hoe vind je onze relatie?’ ‘Zijn we nog een team?’Zitten jullie in een periode van verandering? Bijvoorbeeld omdat jullie gaan verhuizen, jullie bruiloft plannen of een vakantie regelen? Praat hier samen over! Waar loop je tegenaan? Waar kijk je naar uit? Door samen te praten kunnen jullie allebei je gevoelens uiten.

 

De aandacht kan gericht zijn op steun, een gesprek, verbondenheid, genegenheid of bevestiging. Zo’n moment van aandacht is een kans om je verbonden te voelen met je partner. Reageer bevestigend op de aandacht die je partner aan je schenkt. Erken dat je in contact wil staan met je partner. Zo weet je partner dat hij/zij jouw emotionele behoefte vervult.

 

Liefde Verwoorden: Communicatie In PartnerschapLiefde In Dialoog: Effectieve Communicatiestrategieën

Zo weet je partner dat het niet aan hem/haar ligt en is het makkelijker om erover te praten met elkaar..

 

Samenwerken Aan Een Beter Wij: Communicatie In Relaties

 

Een partner die niet wil praten kan je wanhopig maken. Het geeft meer begrip als je weet hoe het komt. Vaak hebben dit soort partners niet geleerd om te praten, om woorden te geven aan wat ze voelen. Ook vinden ze het lastig om openlijk uit te komen voor hun behoeften of mening.

 

Wat doe jij waardoor je partner minder makkelijk praat? Voelt hij of zij zich snel aangevallen? Heeft je partner meer tijd nodig om na te denken? Wees hier nieuwsgierig naar en denk niet te snel: ik weet het wel. Blijf wel bij je eigen positie: dat je samen wilt leren communiceren.

 

Een relatietherapeut kan vaak de ‘diepere laag’ herkennen en jullie helpen om met elkaar te communiceren op een tempo en manier waar jullie je allebei in kunnen vinden. Zonder communicatie is er geen verbinding, geen contact. Op termijn gaat dat voor problemen zorgen. Iedereen wil bij iemand helemaal zichzelf kunnen zijn én in verbondenheid met de ander leven.

 

Goed leren communiceren kan helpen om beter om te gaan met de verschillen tussen jullie. Wanneer je niet communiceert, kunnen er drie problemen ontstaan: Veel ruzie met je partner Eenzaamheid in je relatie Gebrek aan passie Deze drie oorzaken zorgen ervoor dat je relatie vastloopt. Dus wat zit er onder het gedoe in klik op de site jouw relatie? Waarover moeten jullie dringend gaan praten samen? Bekijk dit eens Volg de mini-relatiecursus ‘Patronen doorbreken’ en ga hiermee aan de slag! Er zijn veel manieren van communicatie met je partner, bewust en onbewust: Praten Oogcontact Lichamelijke aanraking Elkaar helpen Met aandacht bij elkaar zijn Brieven of berichtjes sturen Een cadeau geven Je leert beter communiceren door je bewust te worden van wat er in jou en in je partner leeft.

 

De Sleutel Tot Beter Begrip In Relaties

 

Hierdoor voorkom je miscommunicatie die ruzie of verwijdering tot gevolg hebben. Gezonde communicatie nodigt uit tot meer en nog intiemer contact. Je durft nog meer van jezelf te laten zien als de rest ook al goed is ontvangen door je partner! Ongezonde communicatie zorgt ervoor dat je elkaar niet bereikt.

 

Ongezonde communicatie heeft vele gezichten: Je betrekt alles op jezelf Verwijten maken Klagen in plaats van met een behoefte komen De ander verantwoordelijk maken voor het effect die zijn/haar boodschap op jou heeft Niet luisteren naar elkaar Je partner onderbreken Invullen wat je denkt dat je partner bedoelt Gebrek aan nieuwsgierigheid Over elkaars grenzen gaan: emotioneel en fysiek Alle ruimte innemen om zelf aan het woord te zijn Niks prijsgeven van jezelf Je herkent negatieve of ongezonde communicatie door het patroon eerst te herkennen en te stoppen.

 

De Kracht Van Eenvoud In Relatiecommunicatie

 

Samen Sterker: De Rol Van Communicatie In LiefdeCommunicatie: De Sleutel Tot Vertrouwen En Begrip

Geef storingen altijd voorrang en kijk waar de ruis zit. Pauzeer, ga terug naar waar het contact moeizaam was (de ruis) en onderzoek wat daar de oorzaak van was. Vaak ligt de oorzaak deels in jezelf en deels in je partner. Je raakt elkaar in een blauwe plek. Belangrijk dus om elkaars blauwe plekken te leren kennen.

 

Check dagelijks even in bij je partner. Hoe gaat het met je? Stel open vragen (Wie, Wat, Waar, Wanneer, Hoe, Welke) en wees nieuwsgierig naar het antwoord. Het is belangrijk om hier met elkaar de tijd voor te nemen, zonder afleiding van andere zaken (zoals een telefoon, de zorg voor kinderen etc..)..

 

Een harmonieuze relatie is gebaseerd op respect voor jezelf en de ander. Een respectvolle communicatie is daarbij een belangrijke sleutel. Hoe communiceer jij eigenlijk in je relatie? Weet jij werkelijk wat je wilt? En weet je wat de ander wil? Is ruzie maken nodig? En is jaloezie gezond? Ben je je bewust van wat emoties met je doen? Hoe ga je om met het mannelijke en vrouwelijke in je relatie? En hoe zit het met verwachtingen? In veel relaties is de communicatie voor verbetering vatbaar.

 

Samen Beter Communiceren: Tips En Technieken

 

Judith in haar werk als communicatieadviseur en coach, en Arjen in zijn werk als mediator. Tijdens zijn jarenlange ervaring als scheidingsbegeleider had hij meer dan eens de indruk dat een scheiding wellicht niet nodig was geweest met een meer respectvolle communicatie. Wij bieden een workshop waarin je op een eerlijke en speelse manier kunt kijken naar de manier waarop je communiceert in je relatie.

 

En juist dat maakt de workshop leuk en interessant. De inhoud van de workshop wordt dan ook steeds opnieuw aangepast aan de vraag van de cursisten. Om iedereen zoveel mogelijk persoonlijke aandacht te kunnen geven, kunnen per cursus maximaal tien mensen deelnemen. Je krijgt inzicht in jouw manier van communiceren en mogelijke verbeterpunten Met een heldere communicatie verbeter je de kwaliteit van je relatie Je krijgt een mannelijke én vrouwelijke coach Er is veel persoonlijke aandacht De groep is groot genoeg om van elkaar te leren De groep is klein genoeg om je veilig te voelen Het is voordeliger dan persoonlijke coaching en je leert minstens zoveel.

 

Communicatie Tips Voor Een Harmonieuze Relatie

 

Ken je dat, dat je overal eigenlijk iets over te zeggen hebt maar dan op een zeikerige manier? Je partner is aan het koken, maar maakt het gerecht net iets anders klaar. En jij staat naast hem om dat eens precies aan hem duidelijk te maken. Of hij legt de was op de wasmand in plaats van in de wasmand en je voelt jezelf wit wegtrekken van woede? Probeer dingen wat meer los te laten.

Assertiviteit En Zelfvertrouwen: Amsterdamse Cursus

Assertief Zijn In Amsterdam: Een Praktische Gids

 

Tijdens deze training ga je actief aan de slag met de kennis en vaardigheden. Het is een inspirerende, afwisselende maar vooral ook een praktijkgerichte training. Veel medewerkers en managers hebben deze training reeds gevolgd. Na afloop van deze training kun je assertiever optreden naar je collega's. Gewaardeerde studie door werkgevers 100% startgarantie voor iedere opleiding, training en workshop Persoonlijke begeleiding Goede combinatie tussen theorie en praktijk Topdocenten met veel werkervaring in de praktijk CRSVG-gecertificeerd Unieke 5-L leermethodiek Deze training is ontwikkeld voor iedereen die zelfbewuster, sterker en weerbaarder willen zijn ten opzichte van hun collega's.

 

Tijdens de training staat het leren door doen centraal. Je werkt met persoonlijke leerdoelen, praktijkcases en praktijk gerelateerde oefeningen. Door onder meer het inbrengen van uw eigen situaties wordt de training gericht op de eigen werksituatie. Deze training vereist geen studievoorbereiding. Het meest actuele studiemateriaal wordt gebruikt. Lesplanning Go2Lean verzorgt de 2-daagse training - Assertiviteit zowel in avond- als in dagopleiding.

 

00 tot 22. 00 uur en omvat 4 lessen. De dagopleiding is van 10. 00 tot 16. 00 uur en omvat 2 lessen. Kies de locatie waar u wilt studeren om het lesprogramma te bekijken. Het overzicht toont alleen de dagopleidingen. Studieprogramma Je krijgt inzicht in gedragsstijlen van Leary Je bent in staat om uw mening duidelijk te maken naar anderen Je leert problemen en conflicten niet uit de weg te gaan Je bent in staat om feedback te geven en te ontvangen Je kunt omgaan met lastige gesprekken Je bent in staat om uw grenzen aan te geven Vergroten van zelfvertrouwen Prioriteiten stellen Inzicht in eigen gedrag en optreden Omgaan met lastige gesprekken Feedback geven en ontvangen Assertieve gespreksvoering De training Assertiviteit biedt je de mogelijkheid om het certificaat te behalen: Als je effectief gevt deelgenomen aan deze training, ontvang je het officiële Go2Lean, Assertiviteit - certificaat.

 

Amsterdam Assertief: Zelfvertrouwen En Communicatie

 

Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. Duur van de opleiding 2 dagen Training Assertiviteit (groep): Avondopleiding € 1. 395,00 Algemeen Ben je wel eens onzeker in het handelen tijdens het werk of in privé situaties? Wil je zelfbewuster, sterker en weerbaarder zijn ten opzichte van je collega's? Door het volgen van deze praktische training wordt dit mogelijk.

 

Tijdens deze training gaan we dieper in op assertiviteit en welke kennis en vaardigheden daarvoor nodig zijn. Tijdens deze training ga je actief aan de slag met de kennis en vaardigheden. Het is een inspirerende, afwisselende maar vooral ook een praktijkgerichte training. Veel medewerkers en managers hebben deze training reeds gevolgd.

 

Je werkt met persoonlijke leerdoelen, praktijkcases en praktijk gerelateerde oefeningen. Door onder meer het inbrengen van uw eigen situaties wordt de training gericht op de eigen werksituatie. Deze training vereist geen studievoorbereiding. Het meest actuele studiemateriaal wordt gebruikt. Lesplanning Kies de locatie waar u wilt studeren om het lesprogramma te bekijken.

 

Assertiviteit En Zelfvertrouwen: Amsterdamse Cursus

 

Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. Duur van de opleiding 2 dagen .

 

Jouw assertiviteit is naar een hoger niveau getild. Je kan nu zeggen waar het op staat zonder de relatie met de ander onder druk te zetten, of er zelf een vervelend gevoel aan over te houden. Je durft ‘nee’ te zeggen Je bent duidelijk, zonder een conflict te starten Je kan met een goed gevoel je grenzen aangeven .

 

De klassikale training wordt gecombineerd met challenges. Dit noemen wij een learning track. Challenges zijn korte doe opdrachten die je ontvangt na de training en die jou helpen om nieuw gedrag in de praktijk te oefenen. 6 weken, elke week 1 challenge.

 

Assertief Zijn In Amsterdam: Een Praktische Gids

 

door jun 30, 2023 CoachingVanuit het perspectief van zingeving In onze samenleving streven we naar gelijkheid en inclusie voor alle genders. Hoewel genderinclusiviteit en gendergelijkheid nauw verwant zijn, hebben ze elk een unieke betekenis en impact. Vooral als het gaat om het vinden van... door jun 30, 2023 CoachingHet belang van genderinclusie bij persoonlijke vervulling komt ten goede van een rechtvaardige en gelijke samenleving.

 

Het heeft ook een kijk hier diepgaande invloed op het vermogen... door jun 29, 2023 CommunicatieOntdek de oorzaken en gevolgen van blokkades bij spreken en leer hoe je spreekangst kunt overwinnen Spreken voor een publiek kan een uitdagende ervaring zijn. Veel mensen ervaren blokkades en angst bij het spreken in het openbaar.

 

Assertief Zijn In De Amsterdamse CultuurAssertiviteit In De Pijp: Amsterdamse Workshops

 

 

door jun 29, 2023 bekijk deze site BedrijfscultuurHet Belang van Zelfzorg en Veerkracht Als zorgprofessional ben je dagelijks betrokken bij het welzijn van anderen. Het verlenen van zorg kan echter ook een uitdagende en veeleisende taak zijn, zowel fysiek als mentaal. Om effectief te blijven en een hoog niveau originele site van... door jun 28, 2023 BedrijfscultuurEen Reis naar Innerlijke Kracht Hier zijn 7 bruikbare tips om assertiviteit te versterken en te bevestigen: Blijf trouw aan jezelf: Onthoud dat jouw behoeften en grenzen belangrijk zijn.

 

Zelfvertrouwen Workshop: Amsterdamse Editie

 

Het blijft steeds weer zoeken naar de juiste balans tussen aan anderen denken en aan jezelf, hoe doe je dit op een natuurlijke en correcte manier? Hoe blijf je dichtbij jezelf, zonder dwangmatig te worden? Hoe blijf je dichtbij jezelf zonder overdreven fel op je strepen te gaan staan? Hoe stop je met jouw eeuwige neiging tot pleasen? Ook niet onbelangrijk welke gedachte zit erachter, dat je over -assertief bent, of sub- assertief? Vaak komt het door de manier waarop je opgegroeid bent, het is in therapie zeker niet de bedoeling om met de vinger een schuldige aan te wijzen.

 

Misschien heeft jouw levenservaring jou geleerd dat je het verst komt in het dagelijks leven wanneer je iedereen te vriend houdt en tevreden stelt. Dat is een heel mooi uitgangspunt, helaas blijkt in het dagelijks leven dat je vooral bezig houden met wat voor een ander fijn voelt, jou uiteindelijk op gaat breken.

 

Het kan zo lastig zijn om je te moeten gaan focussen wat jij nodig hebt en hoe jij dat moet krijgen, wanneer je geleerd hebt om je vooral te richten op anderen. Tegelijkertijd kan ook dit weer voor allerlei lichamelijke en mentale klachten leiden zonder dat je je bewust bent dat je chronisch over je eigen grenzen gaat.

 

Assertief Amsterdam: Zelfvertrouwen En Uitstraling

 

Wat ook regelmatig gebeurd is dat je eindelijk hebt geleerd om voor jezelf op te komen. Vroeger is er veelvuldig over jouw grens gegaan. Je hebt jezelf voorgenomen, bewust of onbewust, dat dit jou nooit meer gaat overkomen. De vroegere ervaringen kunnen ervoor zorgen dat het lastig wordt, om flexibel met jouw grenzen om te gaan.

 

Dit wordt ook wel over-assertief genoemd. Wanneer je over-assertief bent, levert jouw assertiviteit jou niet het gewenste goede gevoel op. In het contact met anderen kan het ook belangrijk zijn om zo af en toe mee te bewegen, compromissen te sluiten en in minder belangrijke situaties iets minder op je strepen te staan.

 

Assertiviteit In Amsterdam: Een Nieuwe JijAmsterdam Assertief: Zelfvertrouwen En Communicatie

 

 

Er zijn hele gerichte oefeningen en gespreksmethodieken om jou te helpen inzicht te krijgen in jouw denken, doen en voelen, en jouw handelen hier beter op af te stemmen.

Wat Doen Bij Slechte Communicatie In Relatie

Adhd Communicatieproblemen: Tips En Oplossingen

 

Laat het jullie liefde niet in de weg staan. Wellicht ook interessant voor jou .

 

Zie de site voor de niet-goed-geld-terug garantie. Slechte communicatie: gebeurt als je elkaar als tegenstander ervaart Slechte communicatie: oorzaak of symptoom? Hoe maak je het onbedoeld erger? Wat kun je er zelf aan doen? Hoe betrek je je partner hierbij? Durf te evalueren Meer weten over de Relatieballon? Slechte communicatie doet zijn intrede op het moment dat je elkaar als tegenstanders gaat zien in plaats van partners.

 

Je probeert er misschien een draai aan te geven, maar op de een of andere manier werkt het dit keer niet. Dit beeld van tegenstander kan al een tijdje sluimerend aanwezig zijn: dan is de slechte communicatie slechts een symptoom en speelt er iets heel anders. Het kan echter ook zijn dat je je communicatie op het moment zelf onhandig hebt aangepakt waardoor je een verkeerde reactie bij je partner teweeg hebt gebracht omdat die zich verzet tegen het gevoel dat er geen samenwerking en support is.

 

Communicatie In Nieuw Samengestelde Gezinnen

 

Als gevolg daarvan heb je het gevoel dat je support mist, iets tekort komt, er alleen voor staat, kortom: er onvoldoende aandacht is voor jouw behoeftes. Wellicht vertel je jezelf een verhaal waarom het (nog steeds) even niet anders kan. Hoe dan ook ervaar je jullie relatie als gebrekkig en (on)bewust leg je dit neer bij je partner.

 

Deze sfeer beïnvloed de manier waarop jullie met elkaar communiceren negatief. Je houding is dan al negatief bij elk woord wat er uit je mond komt. Als twee mensen communiceren is er per definitie veel ruis: we denken de ander volledig te begrijpen, maar hebben belangrijke delen niet opgepikt. Onwetendheid over de valkuilen van communicatie zorgt er voor dat we te snel conclusies trekken.

 

De meeste mannen communiceren op een directe manier, terwijl veel vrouwen zich op een indirecte manier uitspreken. We gaan er onbewust van uit dat onze partner ons begrijpt in onze taal, terwijl dat niet zo is. Is er ook nog onwetendheid over de verschillen in belevingswereld van mannen en vrouwen, dan leidt dat steevast tot onbedoelde irritaties of kleine schofferingen die weer reacties of onbegrip tot gevolg hebben.

 

Wat Doen Bij Slechte Communicatie In Relatie

 

Doordat er de nodige onduidelijkheid is, lopen de verwachtingen per definitie uiteen over wat er nu precies is gezegd of afgesproken. Dat leidt dan weer tot teleurstellingen en onbegrip. Nog erger is als je verwachtingen hebt die je niet uitgesproken hebt, maar waarvan je vind dat je partner ze zou moeten weten.

 

Daar voelen we dan weer allerlei emoties bij die ons gedrag beïnvloeden. We anticiperen, maken een script in ons hoofd en kleuren zo onze bril en onze reacties. Het humoristische filmpje van Mark Gungor over de verschillen tussen het "mannenbrein" en het "vrouwenbrein" illustreert dat nog eens op een luchtige manier.

 

TIP: accepteer dit samen niet want communicatie is de "bloedlijn" van elke relatie. Zonder een goede communicatie kun je geen fijne relatie bouwen en sterft hij op termijn af. Door niet na te gaan of er ook sprake is van "honger" in de Relatiebehoeftes Door geen moeite te doen de belevingswereld van de ander te begrijpen Door te blijven pingpongen Door niet alles uit te spreken wat je op je hart hebt op een respectvolle manier Door je in jezelf te keren Door onvoldoende of niet open te staan voor je partner Door te stoppen met een oplossing te zoeken Door slachtoffer te spelen en vinger te wijzen Kortom: doordat je OF doorgaat met verkeerd communiceren OF stopt met communiceren.

 

De Reden Om Uit Elkaar Te Gaan

 

Zo Ga Je Om Met Onzekerheid In Je Relatie - Relatie VerbeterenCoaching Bij Relatieproblemen

 

 

Laat er geen misverstand over bestaan: het is altijd goed om aan je communicatievaardigheden te werken. Wanneer het echter weinig tot geen resultaat geeft, is de kans groot dat je aan symptoombestrijding doet en zul je je moeten richten op de Relatiebehoeftes. In onderstaand filmpje wordt dat nog eens uitgelegd hoe we vergeten voorbij het gedrag van onszelf of onze partner te kijken.

 

Je kunt daar het werkboek prima voor gebruiken. Zijn daar aandachtspunten? Werk dan eerst daar aan! Wees niet verbaasd als de communicatie daarna veel fijner en makkelijker verloopt :-) Bij alle belangrijke communicatie - check je houding: je hebt te maken met een partner die jouw taal niet begrijpt. Eis niet dat je wordt begrepen - maar doe moeite om deze "" te snappen.

 

Het Ontstaan Van Relatieproblemen: Een Diepgaande AnalyseRelatietherapie En Seksuologie Rotterdam

 

 

Dat leidt op den duur vanzelf tot verdere achteruitgang. door de beperkingen van taal is het onmogelijk dat je meteen begrepen wordt - wees vanaf nu op belangrijke momenten completer en zorgvuldiger in je communicatie. Ga er dus ook vanuit dat je je partner niet meteen begrijpt. Voordat je dus boos of geïrriteerd reageert - vraag door en je gaat regelmatig verrast worden door wat je daarna alsnog hoort.

 

Mijn Partner Communiceert Niet

 

de trainingen en geven vele praktische tips die de verschillen juist gebruiken voor een betere relatie. Werk aan je vaardigheden om goed te communiceren. Hoofdstuk 11 van De Relatieballon geeft hierover adviezen zoals: leer je boodschap te vertalen in de taal van de ander geef je grenzen aan communiceer op tijd en voorkom relatieverstikking vraag zonder verwijten stem verwachtingen af.

 

Allereerst door te bespreken wat je dwars zit en wat je graag anders zou willen. Voor tips hoe je een verbetergesprek zou kunnen aanpakken: zie dit filmpje op de site. Door te laten zien dat je je partner begrijpt omdat je moeite hebt gedaan om je in de belevingswereld van hem of haar te verdiepen.

 

Door het goede voorbeeld te geven en aan je eigen vaardigheden te werken: wat kan jij verbeteren waardoor de gesprekken beter verlopen? Misschien heb je een verwijtende manier van communiceren? Werk daar dan aan met deze tips (link volgt). Door de veranderingen die jij laat zien, gaat je partner ervaren hoe fijn of krachtig een andere benadering is.

 

4 Dodelijke Communicatiefouten Die Je Relatie Onder Druk ...

 

Gebeurt dat niet, vraag er vervolgens duidelijk om (niet eisen of andere vormen van dwang of manipulatie gebruiken). Het verbetergesprek kan je hierbij helpen. De meeste partners zullen in beweging komen als je er op een positieve manier om vraagt. Soms zijn we ons er echter niet van bewust dat we op een verkeerde manier het gesprek ingaan of dat we gestopt zijn te zoeken naar een oplossing die voor beiden werkt - zodat het een touwtrekwedstrijd wordt in plaats van een samenwerking.

 

Door je bewust te blijven richten op wat website je partner nodig heeft kom je vanzelf weer tot samenwerking. Stap over je trots of angst heen en kom in actie voor jouw geluk. Evalueer samen na enige tijd waar je vooruit bent gegaan en waar nog niet. Voor tips over hoe je zo'n evaluatiegesprek kunt aanpakken: zie dit filmpje op de site.

 

Ga na op welke behoeftes je vooruit bent gegaan en welke niet. Concentreer je vervolgens daarop en bespreek samen wat er voor nodig is om een hogere score te ervaren. Wees realistisch: als er het nodige is te verbeteren zal dat niet in een week verandert zijn en ook niet in een paar maanden (tenzij je gaat trainen of coachen).

 

Door Eft Relatiecoaching Een Betere Relatie In Korte Tijd

 

Alleen vanuit successen kun je verder bouwen. We zijn geneigd vooral te kijken naar wat er (nog) niet goed is en dat aan te geven. Dit smoort na verloop van tijd vanzelf elk initiatief.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15